den där jäkla tisdagen!

min nya cykel!

va en helvetesdag fram tills att jag stolt rullade ut min nya cykel genom portarna från affären!

tog bussen till det stora köpcentrumet... hade sett på en karta att det inte låg "så långt ifrån"

redan där ute blev jag lite fundersam vilken väg jag skulle gå... och var tvungen att efter en stunds promenad gå in i en affär och fråga om vägen... jag var ju så bestämd att hitta så jag lyssnade ju dock bara på första meningen i beskrivningen... så jag hamnade på sjukhuset.... stosade omkring där ett tag till jag var så genomfrusen att jag inte tvekade en sek att det var värt att ta en taxi! taxichaffören tittade lite konstigt på mej när jag sa adressen! men han började köra.... ner för en backe, och tusan... där till höger låg den där jäkla affären! men men var värt pengen att slippa gå runt i förvirring!
väl där inne så berättar mannen i affären att det tyvärr inte finns någon cykel monterad idag och att jag ska återkomma imorgon! trodde jag skulle gå amoook där inne! att jag hade tagit mej hela den långa väg..... för att komma tillbaka IMORGON! han såg min desperata blick och började leta lite på lagret och hittade faktiskt en liten fin cykel till mej!
va en monteringskostad på den, men hittade lite repor i lacken så jag fick den lite billigare :)

som sagt... efter betalning gick jag stolt ut med cykeln genom dörrarna och cyklade mot alla skyltar.... Centrum!

magnus hjärta emma

snyft snyft... sitter jag med mitt rödvin för 48 kr som smakar piss och har sett på bonde söker fru, sista delen med bröllopet.
har gråtit en liten skvätt... och nu väntar jag på min tur att stå framme vid altaret. hahaha

charter

en liten bild från våran sittning :-)

måndag morgon....

Ihelgen var mamma och pappa här och lämnade mitt flyttlass från sthlm... va dock en del grejer som blev kvar... så först till kvar på dalagatan 38 :-)
jag följde med dom ner till växjö där vi har släkt, och åt jättegod mat på kvällen och drack vin å kaffe å konjak. mums!
på söndagen kom min kusin med hennes man och barn.... så då åt vi ännu mer god mat och lekt lite med dockor å bollar och bilar.
åkte tillbaka till jönköping igår... var bara hem och ta en dusch och vidare på en filmdejt...
va suupertrött imorse... hade vårat första seminarium med vår lärare... kändes som om jag var död, men jag tror ändå det gick ganska bra för oss.... pratade mkt iallafall.

halv tio var vi klara... gick ner på stan en sväng och drack kaffe och beställde en glasögontid... gick och klippte oss för 150 kr! bra priser här nere haha

nu har jag sovit hela dagen sen jag kom hem... så nu är det dags för en dusch och sen se vart kvällen leder :)

ons tors fre

igår var jag rökfri heela dagen.... var väl mer för att jag var förbaskat bakfull och låg i min säng hela dagen...
idag har jag rökt två ciggaretter... inte för att jag var speciellt sugen utan mer för att ta igen gårdagen ;-)

I onsdags var det sittning... det var galet.... kul..... haha
va massa sånger och verser som skreks om vart annat, var bara att haka på! massa olika spex och så lite mat och dryck!
sen var det mellanfest och kåren efter det...

idag har jag varit på en lunchdejt med en kille som jag träffade på kåren, för vidare information om detta var vänlig kontakta mig privat :)

har suttit och pluggat konstant från klockan tre idag fram tills nu... med undantag för matlagning och en liten snabbpromenad ner till statoil.... är riktigt imponerad av mej själv :-)

imorgon kommer mamma och pappa med alla mina grejer.... mamma ringder och han bara skrattade åt hur mkt det egentligen var... har försökt förklara tidigare men men.... verkar som om vissa grejer som måste stanna kvar i sthlm... som inte får plats i bilen :(
imorgon bär det även av till växjö för lite middag hos släkten och umgås med mamma och pappa å moster och kusin å hela fadderuttan....

ps.

vem fan hade kunnat tro att det var så här roligt att festa som en student???

20 Januari

Idag har jag ordnat mitt passerkort, så jag kan koperia...låna böcker.... och komma in på skolan vilken tid av dygnet jag vill... fick en assnygg bild också såklart... ser inte allt för munter ut :-)

Hade vår första föreläsning idag... handlade om omvårdnad... hur vi ser på det och ren fakta och en del teorier.....
mina böcker har ännu inte kommit! blir så förbaskat arg! Däremot har vi massa andra saker som vi ska läsa in från olika häften.. så jag är iof sysselsatt ändå.... trettio sidor om hälsa tills imorgon :-)

känns som om morgondagen kommer att gå i ett... börjar med föreläsning klockan nio till tolv....
lunch en timme sen en föreläsning på engelska i två timmar av en ssk från wales...

direkt hem och fixa iordning sig till en proper reseledare... hem till jennie på fördrink... vidare till sittning... vidare på mellanfest och sen kåren.....

vilken tur att min grupp bestämde att vi ska ha samling vid halv 10 på torsdag för att diskutera omvårdnad och hälsa... jippi :)

19 januari

Mina första riktiga dag i skolan har gått bra!

Va inskrivning först på själva kursen... sen blev vi indelade i mindre grupper på typ nio personer, jag bytte med en tjej så jag hamnade i Jennies grupp, blir så nervös om jag ska vara helt själv bland främmande folk i min första kurs :)

Mina böcker har ju självklart inte kommit än från Adlibris... Aj aj! Jennies skulle komma idag till posten efter fem, så när skolan slutade vid 12 så knallade vi ner på stan och käkade lite lunch och drack kaffe. Åkte ut till A6, ett shoppingcenter kan man säga... köpte en fin pärm till alla mina papper :) och så gick vi en sväng på Ikea och köpte gardiner.

Vidare in mot stan så gick vi förbi Röda Korsets affär, vi skulle shoppa till våran maskerad på onsdag.... temat är charter, och varken jag eller jennie var så sugna på att gå runt i kortkort och bikini, så vi bestämde oss för först flygvärdinnor, men ändrade oss till reseledare :) så vi ska ha en pennkjol, skjorta, scarf, pilotglasögon. blir nog super :)

vi hämtade ut hennes böcker vid halv sextiden... gick direkt hem och började läsa på... vi ska ha föreläsning imorgon och det gäller tydligen att vara väl påläst... så vid niotiden drog jag mej hemåt på hennes cykel, jisses hade ju inte ens ätit någon mat... så jag kokade ihop lite havregrynsgröt :)

har suttit och pluggat lite nu efter med... och äntligen ska jag krypa isäng! ska bli såå skönt! :)

har lite sovmorgon imorgon! kramis!

sista natten i sthlm

har varit förbannat bakis idag...! sista dagen i sthlm, då tänkte jag mej massa fika och gå runt och mysa i vår fina huvudstad... istället tillbringade jag den dagen i min säng...

var förbi min bror som var hemma i sverige över helgen och lämnade mina nycklar till lägenheten så mina föräldrar kommer in i den nästa helg... och lämnade täcke och kudde som jag råkat låna i över ett år :)
sen mötte jag upp greta på hemmakväll och vi köpte en massa gott godis och lagade tacos och drack coca cola..

nu har jag precis kommit hem... och ska sova min sista natt i min fina fina lägenhet! känns lite skumt... det är med både glädje och sorg jag kommer att lämna stockholm, min fina lägenhet och mina fina älskade vänner! men det är ju ändå början på mitt nya liv, i min nya stad och alla nya vänner man kommer att skaffa sig.... påvägen till min nya utbildning.
om jag nu klarar av den här utbildningen så kommer jag att vara en utbildad sjuksköterska när jag är 26 år, och det är då mitt riktiga vuxenliv börjar.

neej.... nu ska jag somna en sista gång i mina varma trygga säng inför äventyret imorgon......

gonatt allihop!

tankestopp

nu börjar det kännas på riktigt vad det är som håller på att ske.
har packat ihop hela min fin lägenhet, har tre megastora väskor & fyra fullproppade Ikeakassar plus lite smått vid sidan.

det är nog inte fören idag som jag verkligen har insett att jag ska flytta imorgon. känns lite konstigt att klockan två hoppar jag på bussen påväg mot min nya stad och mitt nya liv :-)

jag har föresten fått tag på sommarjobb... blir pjäsen i visby. ett äldreboende inom attendo. chefen där undrade även om jag kunde tänka mig att vara samordnare där också, eftersom jag redan "kan" programmen.

igår var jag hemma hos greta och drack vin å åt ost å kex... mötte upp sandra & maria från jobbet nere på tarantino. drack en del vin... sen vidare hem till sandras nya lägenhet på söder... meegastor och jättefin! drack massa vin där med, spelade jenga och dansade sjukt mkt! va längesen jag var på houseparty! haha

ligger fortfarande i sängen under mitt varma täcke och myser... sista dagen i sthlm.......

andre dagen

dag två gick hur bra som helst!

gick upp lite tidigare och avbokade ett möte med en hyresvärd. sen somnade jag om så gott... och vaknade till vid halv 12 någonting... gick upp och tog en dusch och gjorde mej iordning. mötte sedan upp Jennie och vi traskade omkring en sväng på stan och fikade lite.
klockan sex började egentligen vår inspark igen... men då skulle jag på en lägenhetsvisning... tanten i huste hämtade mig vid ica och visade vägen bort till huset. haha
hon och hennes man visade mig lägenheten och mitt lilla rum..... stora bruna 70tals tapeter i hallen! och heltäckningsmatta! samma matta i mitt rum, med samma tapeter, dock lite ljusare! hahaha ääm... ett grönt badkar(?) sen luktade det.... hm.... mysko..... jaja, det är en börjar iallafall :-) får leta vidare under tiden!

efteråt knallade jag hemåt... och fick i mej lite frukt och hämtade mina öl och begav mig bort till skolan och fest!
vi spelade lite drick-spel och umgicks... senare gick vi bort till kåren, jag jennie och amanda. drack öl efter öl... mer än att jag råkade spilla ut mer än hälften av mina :) vi gled väl hemåt vid ett-tiden någonting..

idag skulle vi samlas vid kvart i nio, vårat lilla tjejgäng :)
tio i nio stod jag där själv och tänkte, vart faan är alla? haha
ringde jennie, hon hade försovit sej... som i sin tur ringde amanda... som hade försovit sig haha
va lite biblioteksinformation och it-information idag... satt å fika lite i matsalen....

vid 12 mötte jag upp elena och vi tog bussen till sthlm tillsammans! kul med sällskap!
tog bara 4 timmar.... jättesköna säten på bussen med! riktigt lyx! :)

nu har jag suttit hemma och fixat e-leg och csn och blablabla.... tagit en dusch och funderar på att gå å handla nå snaskigt... och krypa ner i soffan med en bra film!

elin, det är jag det

första dagen i skolan är avklarad... mötte upp jennie vid ingången vid 9 imorse och det var dags för registering.
efteråt var det lite information från chefen för programet som pratade en massa om utbildningen, insåg redan där att jag verkligen måste skaffa glasögon! ser fan ingenting :)

vid 12 gick vi till skolmatsalen haha kändes verkligen som om man var tillbaka i gamla plugget.... bara det där med att lämna brickan, med matreser i en hink, bestick i en och tallrikar i ett ställ.... fick lite rysnigar nästan.

sedan var det lite information från VD på hälsohögskolan och kåren å alla grupper på skolan... och sedan insparksinformation... jag som inte ens hade tänkt att gå på det, men vi hamnade där och tänkte att stadsrundvandringen kunde vara bra att vara med på.vi satt på en gammal teater och drack kaffe å kanelbulle å lyssnade på en massa spelevinkar som försökte ge ut lite information om jönköping, bra tanke....

klockan var redan kvar över två, och halv tre skulle jag på en lghvisning uppe på ett berg... fick kasta mej på bussen... kollade på den... fick för mej att gå nerför... NERFÖR i 15 min, har förbannat ont i benhinnorna haha
sprang ner till centralstationen för att möta upp emma, som skulle på massage sen åka till sin mamma på västkusten.... sen iväg på en ny lghvisning.. som tur var, på vägen hem.... vidare för att köpa lite mat... fick i mej en risifrutti och en banan... vidare till skolan igen för att hämta kårband, så man kommer in på kåren... och där blev vi kvar till nio någonting... vi lekte lekar.... byggde pyramider... hur många får plats i en rockring... vi fick plats 19 stycken... whooo..... ääm. jag har legat uppepå två tjejer också som ska gå i min klass :) man skulle ligga på golvet och låta en femkrona vandra från varandras magar.... så man fick ligga uppe på å rulla över hahaha urshursh...

jag å två tjejer ur klassen smög tillslut iväg från galenskaperna och gick och åt lite... sen sa vi gonatt och vi ska mötas upp imorgon och gå en sväng på stan och fika lite sådåära.. mysigt.. sen blir det fest på kvällen :)

ojojoj... jaa det var min dag i små korta drag... förstår ni att jag är lite trött i hjärnan och kroppen. dags för sängen :)

blåser som tusan ute

nu är jag hemma hos emma och myser i soffan.

hon kom och hämtade mig vid centralen och åkte hem hit och packade upp. har varit iväg och träffat jennie vid skolan. tyvärr var det låst, men vi kikade in lite och skapade oss en kontakt. har varit och handlat lite mat och ätit en färdigpizza. nu  ska vi se film och äta chips & dricka cola :)

spännande imorgon!! nervös :-)

ps.

den där snarkande alkisen har  nu börjat kräkas brevid mej, så det är dags att dra....

det sitter även en kvinna i sina 40s som sitter och sjunger halleljuasånger..... högt inför alla och ser så där jobbigt glad ut med livet.... vart faaan har jag hamnat??? :)

resecentrum

vid 13.20 hoppade jag på tåget i sthlm.... efter ett byte i nässjö är jag framme i jönköping.
just nu sitter jag på centralstationen, eller resecentrum som det heter här, bland andra studenter med datorer... och en snarkade alkis brevid med...
väntar på att emma ska möta upp mej, där jag ska sova för natten.
ska möta upp en tjej som heter jennie som också ska gå i samma klass som jag, och vi ska kolla in skolmrådet ikväll så vi hittar rätt imorgon :)

återkommer med upd. kram så länge

hejdå

hejdå sthlm *vink vink*

jasså det är ett sånt

idag står det i min bibel att jag ska skriva om mig själv på Wikipedia... skulle man väl iof kunna göra... men jag känner att även fast jag nu har en blogg så känner jag att jag nog vill vara lite mer hemlig än att finns med på den sida.. vad ska det stå om en där...?
Namn, ålder, uppväxt, vart man bor? det är ju inte direkt så att jag är känd för någonting.... skrivit några böcker eller släppt nå album... det enda jag kan komma på att jag är känd skulle vara att vi hade raptävling i skolan på mellanstadiet på rasten och att jag fick ligga hos skolsystern för att jag mådde så illa resten av dagen...

nej nu ska jag forstätta se drömkåken... underbar! Jasså det är ett sååånt

2009



sitter hemma med vääärldens magkatarr, smärta som kniper som en sur gammal disktrasa i magen och som strålar sig bak i ryggen... känner hur det blir värre med alla mina laster såsom kaffe & cigg. så det är väl bara att sätta igång med en nystart på det nya året och se om man kan må liite bättre.

slå mig i huvudet

det finns fan hopp fortfarande..... snälla david, övertyga mig du med. haha

RSS 2.0